Història

L’ICF va ser creat per la Llei 2/1985, amb un ampli consens de totes les forces polítiques amb representació al Parlament de Catalunya. Els primers anys de l’entitat, coincidint amb una fase molt dinàmica de l’economia catalana, corren paral•lels al desenvolupament competencial de la Generalitat de Catalunya. Així, les seves activitats han estat estretament vinculades a les polítiques sectorials dels diferents governs autonòmics i a la incidència sobre les empreses dels diversos cicles econòmics.

Al llarg d’aquests trenta anys s’han esdevingut canvis en la seva configuració per adaptar-ne l’estructura i l’organització a les necessitats de finançament del teixit productiu, de manera complementària amb el sector financer privat; de primer, només inversions en actius fixos a llarg termini i, progressivament, vers a un ampli ventall de necessitats, com ara circulant, internacionalització, innovació, capitalització, etc.

Coincidint amb el 30è aniversari (1985 – 2015), l’entitat va adaptar i homologar el seu estatus jurídic i operatiu, d’acord amb els requeriments dels reguladors, per poder desenvolupar la seva activitat en el marc de la Unió Bancària Europea.

Et truquem

Envia'ns les teves dades i et contactarem

*
Els camps marcats amb * són obligatoris.