Dos nous vocals per la Junta de Govern de l’ICF

Torna
17/10/17

El Govern de la Generalitat ha nomenat avui dos nous vocals de la Junta de Govern de l’ICF, el màxim òrgan de govern de l’entitat financera pública catalana

El Govern de la Generalitat ha nomenat avui com a vocals dominicals de la Junta de Govern de l’Institut Català de Finances (ICF): Elsa Artadi Vila, directora general de Coordinació Interdepartamental del Departament de Presidència; i Albert Castellanos Maduell, director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

Ambdós entren a formar part del màxim òrgan de govern de l’ICF com a consellers dominicals, en representació de la Generalitat de Catalunya. Els nomenaments s’han dut a terme previ informe favorable de la Comissió de Nomenaments i Retribucions de l’entitat financera pel que fa a la seva idoneïtat, coneixements i experiència, tal i com marca preceptivament la normativa europea i estatal per a les entitats de crèdit.

La Junta de Govern és el màxim òrgan col·legiat de govern de l’ICF (Consell d’Administració). Amb el nomenament d’aquests dos nous consellers dominicals, la Junta de Govern passa a estar formada pel conseller delegat (amb funcions de president, tal i com marca la Llei de l’ICF en cas de vacant o absència), tres consellers dominicals (en representació de la Generalitat de Catalunya) i cinc consellers independents. El nombre de vocals independents de la Junta és majoritari d’acord amb els requeriments dels reguladors europeus pel que fa a la governança de les entitats financeres públiques, i a la normativa d’entitats de crèdit a la qual està sotmesa per Llei l’entitat financera pública catalana.

Elsa Artadi Vila

Nascuda a Barcelona el 1976, és llicenciada i Màster en Economia per la Universitat Pompeu Fabra, i Màster i Doctora en Economia per Harvard University. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha desenvolupat tasques d’assessoria econòmica en l’àmbit internacional. Entre d’altres, ha assessorat a The World Bank de Washington i ha format part del comitè científic del European Economic Association. També ha desenvolupat tasques dins de la docència universitària i la recerca a Cambridge University, a Fudan University de Xangai i a la Università Bocconi de Milà, entre d’altres.

El 2011, entra a formar part del Govern de la Generalitat com a assessora econòmica del conseller d’Economia i Coneixement. El 2013, esdevé consellera delegada de l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes i directora general de Tributs i Jocs, fins que l’any 2015 va ser nomenada Secretària d’Hisenda. Actualment, és directora general de Coordinació Interdepartamental del Departament de Presidència.

Albert Castellanos Maduell

Nascut a Barcelona el 1978, és llicenciat en Economia per la Universitat Pompeu Fabra, Màster en Economia Pública per la Universitat de Nova York i Mestratge en Funció Directiva. Ha desenvolupat responsabilitats en l’àmbit de la gestió pública. En concret, ha estat secretari executiu d’ACCIÓ (2007-2009), director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (2009-2011) i director executiu de l’AGAUR (2010-2011). Paral·lelament a aquesta activitat, ha desenvolupat tasques docents essent coordinador del Màster en Recerca, Desenvolupament i Innovació de la Universitat Ramon Llull i director de l’Oficina d’Economia de la Universitat de Barcelona. Des de 2016, és director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació del Govern de la Generalitat de Catalunya. 

 

Junta de Govern