El fons Capital Expansió inverteix 1 milió d’euros a BuildAir

Torna
03/12/18

L’empresa catalana, amb seu a Molins de Rei, es dedica al disseny, producció, comercialització i manteniment d’estructures i hangars inflables de grans dimensions pels sectors aeronàutic i industrial. La inversió permetrà incrementar l’activitat comercial a Europa i Orient Mitjà, on l’empresa ja té una presència destacada, dur a terme l’expansió als Estats Units i penetrar en nous verticals industrials com el compostatge o d’obra civil.

Els fons capital Expansió de l’ICF ha invertit 1 milió d’euros en el capital de l’empresa catalana BuildAir especialitzada en el disseny, producció, comercialització i manteniment d’estructures i hangars inflables de gran dimensió, emprats, majoritàriament, en els sectors aeronàutics i de defensa. La inversió s’ha fet a través d’una ampliació de capital amb l’objectiu d’impulsar el creixement de la companyia.

En concret, amb aquesta ampliació de capital, BuildAir incrementarà la seva activitat comercial per potenciar el sector aeronàutic a Europa i Orient Mitjà, on l’empresa ja té una presència destacada. A més, iniciarà l’expansió cap a la indústria aeronàutica americana i obrirà nous mercats com el compostatge, mineria, d’obra civil i estructures per camps d’assistència sanitària i ajut humanitari.

BuildAir va néixer el 2001 com una spin off de CIMNE (Centre Internacional de Mètodes Numèrics de Enginyeria), consorci entre la Universitat Politècnica de Catalunya i la Generalitat de Catalunya. Inicialment, l’enfoc era el disseny i producció de carpes inflables per a esdeveniments corporatius però l’any 2012 inicia una transformació del model de negoci centrat en donar solucions més versàtils i de més valor afegit que les que ofereixen les tradicionals estructures fixes del sector aeronàutic i l’industrial. Es tracta d’estructures modulars en fabricació i extensibles amb posterioritat, portables i amb períodes de muntatge molt curts.

L’empresa catalana, líder mundial en el disseny i fabricació d’hangars inflables per manteniment d’avions, controla tot el cicle del producte per tal d’oferir una solució integral a les necessitats del client: des de l’enginyeria inicial, la producció i fins al manteniment i supervisió de les instal·lacions a través de sensors i altres mecanismes d’alarma i monitorització.

A més de realitzar projectes nacionals, BuildAir també ha treballat a Polònia, Marroc, Hongria, Singapur, Brasil i Xile. Actualment, desenvolupa projectes a l’Orient Mitjà on ha instal·lat l’hangar inflable per aviació més gran del món. Els seus clients principals són Airbus D&S, Lufhthansa Technik, Summit Poslka i Saudia Airlines.

Sobre Capital Expansió

Capital Expansió és un fons de capital risc dirigit a pimes en fase creixement, creat per l’ICF, que aporta recursos propis a les companyies a través d’ampliacions de capital o a través de productes financers de quasi capital (préstecs participatius convertibles) amb un volum d’inversió a partir de 1 M € per operació. Properament s’ampliarà l’import màxim per operació fins als 5 M €. Les inversions es realitzen en empreses amb activitat a Catalunya i amb un volum de facturació superior als 4 milions d’euros, amb l’objectiu d’impulsar el seu creixement, internacionalització i facilitar l’adquisició d’altres companyies.

BuildAir