El fons Capital Expansió inverteix 1,5 milions d’euros a Enertika

Torna
09/10/17

L’empresa catalana, líder en serveis energètics al mercat espanyol i amb una forta presència internacional, centra la seva activitat en projectes d’estalvi, eficiència energètica i generació distribuïda en els sectors industrials i de serveis. La inversió reforçarà l’expansió comercial de la companyia i augmentarà la capacitat d’investigació i desenvolupament de la seva filial Wattabit.

El fons Capital Expansió de l’Institut Català de Finances (ICF) ha invertit 1,5 milions d’euros en el capital de l’empresa catalana Enertika especialitzada en serveis energètics d’estalvi, eficiència i generació distribuïda de l’energia en els sectors industrials i de serveis. La inversió s’emmarca dins d’una ampliació de capital de 5 milions d’euros gestionada per Caixa Innvierte Industria i complementada per d’altres inversors.

Amb aquesta ampliació de capital, Enertika reforçarà la seva expansió comercial a Espanya, Llatinoamèrica, el Marroc i Orient Mitjà, posicionant-se com un dels operadors de serveis energètics independents de referència en el sector de les infraestructures urbanes i industrials. A més, part de la inversió es destinarà a augmentar la capacitat d’investigació i desenvolupament de la seva filial Wattabit, especialitzada en solucions tecnològiques per a la gestió intel·ligent de l’energia.

Enertika, fundada el 2008 per Francesc Tarongí, té la seva seu central a Barcelona i compta amb delegacions a Madrid, Bilbao, Sevilla, Granada, Canàries i Lisboa. En l’àmbit internacional, té filials al Marroc, Mèxic i Guatemala i espera ampliar la seva presència a Colòmbia, Xile i Orient Mitjà.

La companyia, que compta amb una cartera de clients integrada per grans empreses del sector industrial i de serveis, ha aconseguit recentment l’adjudicació del contracte de renovació i gestió de l’enllumenat públic de la ciutat de Marràqueix (Marroc) per un import de 50 milions d’euros.

 Sobre Capital Expansió

El fons Capital Expansió és un fons de capital risc, creat per l’Institut Català de Finances (ICF) que inverteix en capital o a través de productes financers de quasi capital (préstecs participatius convertibles) amb tiquets d’entre 0,5M€ i 2,5M€ per operació. L’objectiu d’aquest fons és invertir en empreses amb activitat a Catalunya -amb un volum de facturació superior als 4 milions d’euros- per impulsar el seu creixement, internacionalització i consolidació.

Inversió fons Capital Expansió a Enertika