El fons Capital Expansió inverteix 2,4 milions d’euros a Cricursa

Torna
20/06/18

L’empresa catalana, amb seu a Granollers, és especialista en la producció de vidre corbat per a grans projectes arquitectònics i compta amb 250 projectes anuals, el 90% dels quals a l’estranger. La inversió permetrà introduir la fabricació de vidre pla i ampliar la seva capacitat productiva de vidre corbat amb l’objectiu d’oferir projectes integrals als seus clients.

El fons Capital Expansió de l’Institut Català de Finances (ICF) ha invertit 2,4 milions d’euros en l’empresa catalana Cricursa especialitzada en la curvatura de vidre per a projectes arquitectònics d’alta complexitat tècnica i estètica. La inversió s’ha fet a través de l’aportació de recursos propis amb l’objectiu multiplicar per tres la capacitat productiva de l’empresa amb la finalitat que pugui oferir projectes integrals als seus clients.

Amb aquesta inversió, l’empresa invertirà en nous centres de producció a Catalunya, fet que li permetrà començar a oferir vidre pla de grans dimensions i augmentar la capacitat productiva del vidre corbat.

Cricursa, amb seu a Granollers, va iniciar la seva activitat l’any 1928 a Barcelona i actualment està liderada per Ferran Figuerola i Alex Sasplugas, membres de la tercera generació familiar. L’empresa té una facturació aproximada de 25 milions d’euros i és una de les poques companyies a nivell mundial capaç de fer vidres geomètrics complexes de grans dimensions.

La companyia treballa amb estudis d’arquitectura de prestigi internacional i desenvolupa més de 250 projectes anuals, el 90% dels quals a l’estranger. Alguns dels projectes més emblemàtics en els que ha participat són la Fira de Barcelona, el Kursaal de San Sebastià, l’auditori de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, la Tour Eiffel i l’Aeroport Charles de Gaulle de París, l’Atomium de Brussel·les, la Qatar National Library, el Prada de Tokyo i la Bombay Sapphire Distillery del Regne Unit.

Sobre Capital Expansió

Capital Expansió és un fons de capital risc dirigit a pimes en fase creixement, creat per l’Institut Català de Finances (ICF), que aporta recursos propis a les companyies a través d’ampliacions de capital o a través de productes financers de quasi capital (préstecs participatius convertibles) amb un volum d’inversió de  fins a  2,5 M€ per operació. 

Les inversions es realitzen en empreses amb activitat a Catalunya i amb un volum de facturació superior als 4 M€, amb l’objectiu d’impulsar el seu creixement, internacionalització i consolidació empresarial a través de l’adquisició d’altres companyies.

 

Cricursa