L'ICF reelegit membre de la junta directiva de l’Associació Europea de Bancs Públics

Torna
04/01/17

El conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà, reelegit com a vocal per a un segon mandat consecutiu, després que ja fos escollit el novembre de 2014, poc després que l’entitat financera pública catalana entrés a formar part de l’Associació.

El passat mes de novembre l’Assemblea General de l’EAPB – European Association of Public Banks, reunida a Brussel·les, va votar i escollir la nova junta directiva de l’Associació per als propers dos anys.

En el marc d’aquestes eleccions, el conseller delegat de l’Institut Català de Finances (ICF), Josep Ramon Sanromà, va ser reelegit com a vocal per a un segon mandat consecutiu, després que ja fos escollit el novembre de 2014, poc després que l’entitat financera pública catalana entrés a formar part de l’Associació.

La European Association of Public Banks (EAPB), fundada l’any 2000 i amb seu a Brussel·les, agrupa i representa prop d’un centenar de bancs, entitats financeres i associacions de bancs públics de 17 països d’arreu d’Europa: Àustria, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Holanda, Noruega, Polònia, Eslovènia, Espanya, Suècia i Macedònia.

Aquests bancs i entitats financeres públiques sumen uns actius globals de més de 3,5 bilions d’euros, 190.000 empleats i tenen una quota de mercat propera al 15% a nivell europeu.

Actualment l’Associació està treballant amb les autoritats europees i els reguladors i supervisors a nivell europeu, per tal de definir el rol i la normativa específica per a la banca pública en el marc del desenvolupament de la Unió Bancària Europea.

L’EAPB és una de les quatre principals associacions del sector bancari a nivell europeu, juntament amb l’European Banking Federation (EBF), l‘European Association of Cooperative Banks (EACB) i l’European Savings Banks Group (ESBG).

 

La nova junta directiva de l’EAPB

La junta directiva de l’EAPB està formada per 9 membres (1 president, 2 vicepresidents i 6 vocals), el mandat dels quals es renova cada dos anys.

L’Assemblea General va escollir al conseller delegat de la Societé de Financement Local (Sfil), Philippe Mills, com a nou president de l’Associació. La resta de la junta directiva la formen:

 

President

Philippe Mills – Chief Executive Officer of SFIL (França)

 

Vicepresidents

Eckhard Forst – Chairman of the Managing Board at NRW.BANK (Alemanya)

Tomas Werngren - President and CEO of Kommuninvest of Sweden, Local Government Debt Office (Suècia)

 

Vocals

Josep-Ramon Sanromà, Chief Executive Officer of Institut Català de Finances (Catalunya)

Matthias Wierlacher, President of the Board of the Thüringer Aufbaubank (Alemanya)

Liane Buchholz, Executive Managing Director of the Association of German Public Banks (VÖB) (Alemanya)

Sibil Svilan, President of the Board and CEO at Slovene Export and Development Bank Inc. (SID) (Eslovènia)

Bilian Balev, Executive Director at the Bulgarian Development Bank AD (Bulgària)

John C. Reichardt, Executive Board Member of Bank Nederlandse Gemeenten N.V. (BNG) (Països Baixos)

L'ICF reelegit membre de la junta directiva de l’Associació Europea de Bancs Públics