L’ICF finança 1.133 empreses de les comarques gironines per un import de 281 milions d’euros

Torna
13/06/17

L’Institut Català de Finances (ICF) ha presentat avui a la seu de la Generalitat a Girona, els productes i instruments financers que té a disposició de les empreses per finançar inversions, circulant i capital.

En els darrers cinc anys, l’Institut Català de Finances (ICF) ha finançat 1.133 empreses de les comarques gironines per un import global de 281,4 milions d’euros.

L’entitat financera pública catalana ha donat a conèixer aquestes dades a Girona, en el marc d’una jornada que ha organitzat a la seu de la Generalitat a la capital gironina –en col·laboració amb la delegació del Govern-, per presentar al teixit empresarial de la demarcació els productes i instruments financers que té a la seva disposició per finançar inversions, circulant i capital.

La sessió l’han obert el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, el vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, Joaquim Maria Caula, i el conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà.

El conseller delegat de l’ICF ha explicat que “som aquí per explicar què és l’ICF, què fem i com ho fem”. Precisament aquesta jornada a Girona, forma part de tot un conjunt de presentacions que l’ICF està duent a terme arreu de Catalunya per explicar i apropar l’entitat financera pública catalana a tot el teixit empresarial del país.

Sanromà ha explicat que l’ICF és “el banc públic especialista en aportar finançament addicional a les empreses i empresaris de Catalunya”, i que en els darrers anys “el Govern ha impulsat canvis legislatius i organitzatius  per tal que l’entitat pugui actuar com a banc públic d’inversions i finançament, a imatge i semblança d’un centenar d’institucions financeres públiques que operen arreu d’Europa”. “El nostre objectiuha dit, “és contribuir al creixement econòmic de la demarcació de Girona, i de tot el país”.

En aquest sentit, el conseller delegat de l’ICF també ha explicat que “tenim previst incorporar un delegat comercial a Girona per apropar l’entitat al teixit empresarial de la demarcació. Formarà part de la xarxa de delegats comercials que estem desplegant arreu de Catalunya per assessorar i acompanyar a les empreses en les seves necessitats i sol·licituds de finançament”.

Posteriorment, la directora general d’Inversions Creditícies de l’ICF, Anna Àlvarez, ha presentat als assistents els productes i instruments financers que l’entitat té a disposició de les empreses i emprenedors, entre els que destaquen els préstecs -per a inversió i circulant-, els avals i la inversió en capital risc. Els principals valors dels productes de l’ICF són “el finançament a llarg termini, la diversificació del risc, que no incorporen la contractació de cap tipus de producte addicional i que s’adapten al llarg del cicle vital de l’empresa”, ha destacat.

També ha explicat altres línies de finançament que l’ICF ha llançat al mercat conjuntament amb diversos departaments de la Generalitat per a sectors concrets com la indústria, l’agricultura, l’economia social i la cultura, entre d’altres.

Posteriorment, el director general de l’empresa Roberlo, Xavier Sagué, i l’administrador i soci de Centre Verd, Oleguer Burés, han explicat els seus projectes i experiències en matèria de finançament, i en concret, les solucions que l’ICF els va aportar per tirar endavant el seu projecte.

 

Assessorament individualitzat

Un cop finalitzades les presentacions, l’equip comercial de l’ICF ha atès de manera individualitzada a més d’una vintena d’empreses que han sol·licitat assessorament per tal d’estudiar les seves necessitats de finançament i els seus projectes.

L’ICF finança 1.133 empreses de la província de Girona per un import de 281 milions d’euros L’ICF finança 1.133 empreses de la província de Girona per un import de 281 milions d’euros