L’ICF finança 946 empreses de la província de Lleida per un import de 195 milions d’euros

Torna
30/05/17

L’Institut Català de Finances (ICF) ha presentat avui a la seu de la Delegació del Govern a Lleida, els productes i instruments financers que té a disposició de les empreses per finançar inversions, circulant i capital.

En els darrers cinc anys, l’Institut Català de Finances (ICF) ha finançat 946 empreses de la província de Lleida per un import global de 195,1 milions d’euros.

L’entitat financera pública catalana ha donat a conèixer aquestes dades a Lleida, en el marc d’una jornada que ha organitzat a la seu de la Delegació del Govern a la capital del Segrià, per presentar al teixit empresarial de la demarcació els productes i instruments financers que té a la seva disposició per finançar inversions, circulant i capital.

La sessió l’han obert el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, l’alcalde de la ciutat, Àngel Ros, el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, i el conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà.

El conseller delegat de l’ICF ha explicat que “som aquí per explicar què és l’ICF, què fem i com ho fem”. Precisament aquesta jornada a Lleida, forma part de tot un conjunt de presentacions que l’ICF està duent a terme arreu de Catalunya per explicar i apropar l’entitat financera pública catalana a tot el teixit empresarial del país.

Sanromà ha explicat que l’ICF és “el banc públic especialista en aportar finançament addicional a les empreses i empresaris de Catalunya”, i que en els darrers anys “el Govern ha impulsat canvis legislatius i organitzatius  per tal que l’entitat pugui actuar com a banc públic d’inversions i finançament, a imatge i semblança d’un centenar d’institucions financeres públiques que operen arreu d’Europa”. “El nostre objectiuha dit, “és contribuir al creixement econòmic de la demarcació de Lleida, i de tot el país”.

Posteriorment, la directora general d’Inversions Creditícies i Risc de l’ICF, Anna Àlvarez, ha presentat als assistents els productes i instruments financers que l’entitat té a disposició de les empreses i emprenedors, entre els que destaquen els préstecs -per a inversió i circulant-, els avals i la inversió en capital risc. Els principals valors dels productes de l’ICF són “el finançament a llarg termini, la diversificació del risc, que no incorporen la contractació de cap tipus de producte addicional i que s’adapten al llarg del cicle vital de l’empresa”, ha destacat.

També ha explicat altres línies de finançament que l’ICF ha llançat al mercat conjuntament amb alguns departaments de la Generalitat i amb condicions preferents per a sectors concrets com la indústria, l’agricultura, l’economia social i la cultura, entre d’altres.

Posteriorment, el soci fundador de Carn Sargaire, Jordi Capdevila i el conseller delegat de Biovert, Enric Bonet, han explicat les seves experiències en matèria de finançament, i en concret, les solucions de finançament que l’ICF els va aportar per tirar endavant el seu projecte.

 

Assessorament individualitzat

Un cop finalitzades les presentacions, l’equip comercial de l’ICF ha atès de manera individualitzada una vintena d’empreses que han sol·licitat assessorament per tal d’estudiar les seves necessitats de finançament i els seus projectes.

L’ICF compta amb un delegat comercial a la demarcació de Lleida per apropar la seva oferta de finançament a les empreses lleidatanes; les assessora en l’anàlisi de les seves necessitats financeres i les acompanya durant tot el procés.

L’ICF finança 946 empreses de la província de Lleida per un import de 195 milions d’euros L’ICF finança 946 empreses de la província de Lleida per un import de 195 milions d’euros