L’ICF i Triodos signen un conveni de col·laboració per cofinançar projectes socials, culturals i mediambientals

Torna
28/11/18

L’objectiu del cofinançament és potenciar iniciatives amb valor afegit i impacte social positiu per a la societat. Les empreses socials, culturals i mediambientals podran sol·licitar finançament per dur a terme nous projectes d’inversió, creixement, innovació o internacionalització.

L’ICF i Triodos Bank han signat avui un conveni de col·laboració per finançar conjuntament projectes empresarials del sector social, cultural o mediambiental que generin valor afegit i impacte social positiu per a la societat.

Amb la posada en marxa d’aquest acord, l’ICF i Triodos cofinançaran projectes empresarials d’inversió, creixement, innovació i/o internacionalització per un import d’entre 500.000 euros i fins a 20 milions euros amb un termini de fins a 15 anys. L’objectiu del cofinançament és facilitar l’accés al crèdit de les empreses d’aquests sectors i, alhora, fer possible projectes de magnitud amb retorn social i d’alt valor afegit.

Entre les diferents iniciatives empresarials que les dues entitats cofinançaran, destaquen projectes mediambientals que promoguin l’energia renovable, l’economia circular, l’agricultura ecològica i/o la conservació de la natura, entre d’altres. Pel que fa al sector social, es facilitarà el crèdit a empreses i entitats que fomentin la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió, els centres especials de treball i/o l’atenció a persones de la tercera edat. En l’àmbit cultural, els préstecs aniran destinats a finançar projectes educatius i del món de l’art i la cultura.

Pel conseller delegat de l’ICF, Josep-Ramón Sanromà, aquest nou acord amb Triodos és molt positiu. “Tots dos compartim la mateixa missió d’impulsar empreses amb impacte social, i fer-ho conjuntament augmentarà les possibilitats de finançament per les empreses d’aquest sector”.

La directora de la xarxa comercial de Triodos Bank, Isabel Sánchez, destaca que “aquest acord suposa aconseguir major impacte en la tasca que venim desenvolupant des de el banc, perquè ajudarà a trobar majors sinèrgies per finançar a més empreses i entitats dels sectors amb els que treballa Triodos Bank, aquells que aporten valor afegit a la societat dins dels sectors social, mediambiental i cultural”.

Finançament del sector social

Aquest acord reafirma l’aposta de l’ICF pel finançament d’empreses i emprenedors del sector social. En aquest sentit, l’entitat financera pública ha activat aquest any diverses línies de finançament per impulsar aquest sector.

Recentment, l’entitat financera pública ha posat en marxa una línia de préstecs per finançar projectes d’economia verda i circular amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament d’actuacions compromeses amb el medi ambient. A més, el passat mes de juny, l’ICF va posar en marxa dues línies de crèdits, dotades amb 250 milions d’euros, per finançar la construcció i compra d’habitatges de lloguer social que permetran ampliar el parc logístic en 2.800 pisos.

Aquests nous préstecs se sumen a la línia “ICF Economia social i cooperativa” per mitjà de la qual, en els darrers cinc anys, s’han finançat 60 entitats per un import d’11 milions d’euros.

Signatura conveni ICF-Triodos