L’ICF incorpora dos nous vocals a la Junta de Govern

Torna
17/09/18

El catedràtic i professor en economia José Luis Peydró s’incorpora com a vocal independent i l’actual directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, com a vocal dominical. Amb aquests nomenaments, el màxim òrgan de govern de l’ICF passa a estar format pel conseller delegat, tres consellers dominicals i cinc independents.

El Govern de la Generalitat ha nomenat avui dos nous vocals de la Junta de Govern de l’ICF. Com a vocal independent, s’incorpora José Luis Peydró, catedràtic i professor d’economia a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i altres centres i institucions de prestigi internacional; i com a vocal dominical, Matilde Villarroya, directora general d’Indústria del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Els nomenaments s’han dut a terme previ informe favorable de la Comissió de Nomenaments i Retribucions de l’entitat financera pel que fa a la seva idoneïtat, coneixements i experiència, tal i com marca preceptivament la normativa europea i estatal per a les entitats de crèdit.

Amb aquestes dos nomenaments, el màxim òrgan de govern de l’ICF passar a estar format pel conseller delegat i president, tres consellers dominicals (en representació de la Generalitat de Catalunya) i cinc consellers independents de reconegut prestigi per la seva trajectòria professional.

José Luis Peydró

Nascut a Barcelona el 1972, és llicenciat en economia per la Universitat de Barcelona (UB), màster en economia pel Centro de Estudios Monetarios y Financieros (CEMFI), associat al Banc d’Espanya, i en finances per l’escola de negocis i centre d’investigació INSEAD,  així com doctor en Finances per INSEAD.

Actualment és catedràtic i professor d’economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) a través de la Institució Catalana d’Investigació i Estudis Avançats (ICREA), de la que en forma part. A més, és investigador associat del Centre for Economic Policy Research (CEPR) de Londres i catedràtic de finances de l’Imperial College de Londres. Peydró és reconegut per la seva investigació en bancs i risc sistèmic, publicada a revistes internacionals de prestigi i presentada a les universitats més prestigioses del món.

També és membre de l’European Systemic Risk Board a Frankfurt, així com assessor del Banc d’Espanya i del Banc Central Europeu des de l’any 2011.

Matilde Villarroya

Nascuda a Tortosa el 1968, és enginyera industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i doctora en Economia i Empresa per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Actualment, és la directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Anteriorment, havia estat professora titular del Departament de Gestió d’Empreses de la URV, tasca que ha compaginat des de l’any 2003 amb diferents projectes de transferència de coneixement amb empreses i institucions públiques i privades.

Entre els anys 2007 i 2015 va ser regidora i tinent d’alcalde d’Economia, d’Hisenda i de Personal de l’ajuntament de Tortosa.

Junta govern