Fins ara, representa el 68% de la dotació inicial d’aquesta línia de finançament, fixada en 12 milions, posada en marxa entre l’ICF, Avalis de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa.

Barcelona, 20 de maig de 2021.- Des de la posada en marxa de la línia de finançament B-Crèdits, impulsada per l’Institut Català de Finances (ICF), Avalis de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, s’han signat 659 préstecs per un total de 8,2 milions d’euros, el que representa el 68% de la dotació de la línia, fixada en 12 milions d’euros.
L’objectiu dels préstecs, de fins a 12.500 euros, és cobrir les necessitats de liquiditat de les micropimes i el col·lectiu d’autònoms de la ciutat arran de la crisi de la COVID-19 i contribuir així a la reactivació de l’economia local. En concret, els préstecs estaven destinats preferentment als sectors del comerç, la restauració, el turisme, les indústries creatives, l’educació i l’esport, i amb especial atenció a les dones treballadores autònomes i empresàries. Del total d’empreses finançades, destaquen en nombre aquelles dedicades al comerç, la restauració i els negocis relacionats amb el turisme.
El conseller delegat de l’ICF, Víctor Guardiola, explica que “aquests micropréstecs compten amb un termini de 5 anys, amb un any de carència inclòs, fet que permet a les petites empreses i persones treballadores autònoms centrar-se en la reactivació dels seus negocis”. “En un context com l’actual, és clau sumar esforços i crear sinergies amb entitats com Barcelona Activa que acompanya a les empreses i promou el desenvolupament econòmic de la ciutat”, afirma.
Per la seva part, el conseller delegat d’Avalis, Josep Lores, ha valorat especialment “l’agilitat del procés de concessió que ha permès que en pocs dies les micropimes i el col·lectiu d’autònoms poguessin disposar d’aquests micropréstecs tan necessaris per cobrir les necessitats de circulant d’aquest segment”.
El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Economia i Hisenda, Jaume Collboni, ha indicat que “amb aquesta mesura, una de les primeres impulsades en el marc del Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, volíem fer costat a la petita economia de la ciutat, la que més està patint els efectes econòmics de la Covid-19, i ho hem fet des de la lògica de la complementarietat i la col·laboració de la resta d’administracions. El resultat que presentem avui demostra que aquesta iniciativa era necessària i urgent”.
Els microcrèdits es poden sol·licitar a través de l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa i a través del web, en que es detalla tota la informació i documentació requerida. Per aquesta línia, Avalis de Catalunya analitza i, si s’escau, aprova el préstec; Barcelona Activa gestiona la signatura digital de les operacions i l’ICF realitza el desemborsament de l’import del préstec.
Sobre l’ICF
Sobre l’ICF
L'ICF és l'entitat financera pública de Catalunya. Té com a missió principal promoure el finançament del teixit empresarial a Catalunya per tal de contribuir al creixement, la innovació i la sostenibilitat de l'economia catalana. L'ICF actua com a complement del sector privat oferint una àmplia gamma de solucions de finançament centrades en préstecs, garanties i inversió en capital risc. Des del 2014 és membre de l'Associació Europea de Bancs Públics (EAPB), que agrupa gran part dels bancs i les entitats financeres públiques que operen a Europa.
Sobre Avalis de Catalunya
Sobre Avalis de Catalunya
La missió d’Avalis de Catalunya S.G.R., entitat sense ànim de lucre, és facilitar l’accés al crèdit a pimes i autònoms amb activitat a Catalunya, a més d’afavorir les condiciones de finançament mitjançant la prestació d’avals davant d’entitats financeres i de l’ICF. Tant mateix, facilita la licitació i execució de concursos públics.
Sobre Barcelona Activa
Sobre Barcelona Activa
Barcelona Activa és l’agència municipal que té com a objectiu l’impuls de la política econòmica i el desenvolupament local per promoure la millora de la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans de Barcelona a través del foment de l'ocupació, l'impuls de l'emprenedoria, el talent i el suport a les empreses, responent a les diferents necessitats de les persones en el seu territori i des de la perspectiva de l'economia plural.