02 de setembre 2021
L’ICF i Empresa i Treball activen una línia de préstecs de 100 milions d’euros per impulsar la reactivació industrial

L’objectiu de la línia és impulsar projectes que contribueixin a la recuperació i l’impuls de l’activitat industrial de pimes i grans empreses, ajudant en la seva transformació ecològica i digital. Les operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb una garantia del 80% del risc viu per part del Departament d’Empresa i Treball per a pimes i amb una garantia del 70% per a grans empreses.

ICF Impuls Industrial

Barcelona, 2 de setembre de 2021.-  L’Institut Català de Finances (ICF) i el departament d’Empresa i Treball, a través de la direcció general d’Indústria, posen en marxa una nova línia de finançament dotada amb 100 milions d’euros per impulsar la reactivació del sector industrial a Catalunya i la seva transformació en clau verda i digital.

Els destinataris dels préstecs són pimes i grans empreses amb projectes d’inversió que contribueixin a dinamitzar la indústria, un dels sectors més estratègics de l’economia catalana. En concret, aquesta línia busca finançar projectes d’inversió per a la modernització i creació de nous establiments industrials o l’ampliació dels existents amb l’objectiu d’incrementar la capacitat productiva, transitar cap a un model industrial i energètic més verd i eficient, contribuir a la creació o manteniment de llocs de treball, dinamitzar l’activitat en la cadena de valor i augmentar les exportacions, entre d’altres. A més, la línia també contempla préstecs per finançar necessitats de circulant.

El conseller delegat de l’ICF, Víctor Guardiola, ha destacat que “l’accés a finançament a llarg termini que ofereix l’ICF és un element fonamental per tal que les empreses puguin dur a terme projectes que els permetin guanyar dimensió i crear ocupació estable i de qualitat”. “A més, cal impulsar la transició cap a un nou model d’indústria més sostenible i amb una clara aposta per la transformació ecològica i digital”.

La directora general d’Indústria, Natàlia Mas, ha explicat que “la sostenibilitat i la digitalització són i seran cada vegada més factors clau de competitivitat de les empreses industrials” i per aquest motiu ha destacat que “aquesta nova línia de préstecs vol ajudar a transformar els processos productius, reforçant les capacitats tecnològiques de les empreses industrials i integrant la sostenibilitat en els seus models de negoci”. “Es persegueix ajudar a assolir major digitalització i eficiència energètica, impulsar l’economia circular i l’ecoinnovacióaixí com la millora de la seguretat industrial”, ha afirmat Mas.

Finançament del 80% de la inversió

L’import dels préstecs oscil·larà entre els 100.000 euros i els 3 milions d’euros, en funció de la finalitat del préstec i el destinatari. En caràcter general, en el cas de pimes, l’import del préstec serà de fins el 80% de l’import de la inversió, amb un mínim de 100.000 euros i un màxim de 2 milions d’euros per projecte. En el cas de grans empreses, amb caràcter general, l’import del préstec serà de fins al 80% de la inversió, amb un mínim de 200.000 euros i un màxim de 3 milions d’euros per projecte.

Pel que fa a termini, els préstecs es podran retornar, en el cas de projectes d’inversió, fins a un màxim de 10 anys, amb possibilitat d’un període de carència de fins a 2 anys.

La línia també contempla préstecs per a circulant, que podran arribar fins al 100% de l’import sol·licitat. Per a pimes, l’import dels crèdits oscil·larà entre els 100.000 euros i els 500.000 euros, i per a grans empreses, entre 200.000 euros i 1 milió d’euros. El termini per a circulant serà de fins a 5 anys, amb fins 1 any de carència.

Les  operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb una garantia del 80% del risc viu per part del Departament d’Empresa i Treball per a pimes i amb una garantia del 70% per a grans empreses. 

Les empreses poden sol·licitar el préstec a través del web de l’ICF (www.icf.cat).

Sobre l’ICF

L'ICF és l'entitat financera pública de Catalunya. Té com a missió principal promoure el finançament del teixit empresarial a Catalunya per tal de contribuir al creixement, la innovació i la sostenibilitat de l'economia catalana. L'ICF actua com a complement del sector privat oferint una àmplia gamma de solucions de finançament centrades en préstecs, garanties i inversió en capital risc. Des del 2014 és membre de l'Associació Europea de Bancs Públics (EAPB), que agrupa gran part dels bancs i les entitats financeres públiques que operen a Europa.