La nova fàbrica comptarà amb els darrers avenços tecnològics per reduir la petjada de carboni, amb plaques solars per auto abastir-se, recollida d’aigües fluvials i punts de càrrega per a vehicles elèctrics, entre altres millores. La companyia calcula que la posada en marxa d’aquesta nova nau permetrà reduir un 5% més la petjada de carboni.

Barcelona, 26 de maig de 2022.- L’Institut Català de Finances (ICF) continua apostant per projectes sostenibles que generin valor afegit a l’economia, la societat i el medi ambient. L’entitat financera pública catalana ha finançat la construcció de la nova nau verda de l’empresa PlasticBand, especialista en productes per embalatge, des de fleix fins a fleixadores i embolicadores.
La nova planta, prevista per finals del 2022, s’ubicarà a Granollers, ciutat on Plasticband té la seva seu. La nova nau incorporarà els darrers avenços tecnològics per reduir la petjada de carboni, comptarà amb plaques fotovoltaiques per auto abastir-se, permetrà la recollida d’aigües fluvials per utilitzar-la en la producció, rec de jardins i neteja, i tindrà llums de baix consum. A més, s’ha dissenyat per aprofitar al màxim la llum solar de manera que les persones que hi treballen puguin fer-ho el màxim temps possible amb llum natural.
Amb l’objectiu de promoure una mobilitat neta i sostenible, la fàbrica compta amb un aparcament soterrani amb punts de càrrega per a cotxes elèctric i espai per bicicletes i patins elèctrics.
El director general de Plasticband, Jordi Guimet, explica que la fabricació sostenible és un valor intrínsec a la companyia. “Quan fa 25 anys vam començar a fabricar els nostres productes amb energia solar tothom pensava que estàvem bojos”. “La construcció de la fàbrica verda és un pas més en l’obsessió de la nostra empresa per fabricar de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient”, afirma Guimet.
La companyia calcula que la posada en marxa d’aquesta nova nau permetrà una reducció addicional de la petjada de carboni del 5%, alhora que impulsarà el creixement de la companyia. En aquest sentit, Guimet indica que “el finançament de l’ICF ens ha permès continuar fabricant a Catalunya de manera competitiva i sostenible”.
Des de la seva creació l’any 1978, Plasticband ha anat adaptant el seu model de negoci d’acord amb les noves necessitats dels clients i el context econòmic i social. “Tot i els problemes logístics actuals i la manca de components, som el fabricant de la nostra categoria més ràpid d’Europa en gran part gràcies a la nostra producció local amb proveïdors de proximitat”, assenyala Guimet.
L’objectiu de Plasticband és continuar creixent de manera exponencial, tot mantenint la seva clara aposta per un model de negoci responsable i sostenible.
Sobre l’ICF
L'ICF és l'entitat financera pública de Catalunya. Té com a missió principal promoure el finançament del teixit empresarial a Catalunya per tal de contribuir al creixement, la innovació i la sostenibilitat de l'economia catalana. L'ICF actua com a complement del sector privat oferint una àmplia gamma de solucions de finançament centrades en préstecs, garanties i inversió en capital risc. Des del 2014 és membre de l'Associació Europea de Bancs Públics (EAPB), que agrupa gran part dels bancs i les entitats financeres públiques que operen a Europa.