20 de juliol 2017
El fons Capital Expansió inverteix 1 milió d’euros a Whisbi Technologies

La pime catalana, especialitzada en la digitalització dels processos de venda, ha desenvolupat i patentat un nou concepte de venda online i d’atenció al client personalitzada, multimèdia i multi dispositiu.

El fons Capital Expansió inverteix 1 milió d’euros a Whisbi Technologies

El fons Capital Expansió de l’Institut Català de Finances (ICF) ha invertit 1 milió d’euros a la pime catalana  Whisbi Technologies especialitzada en la digitalització dels processos de venda de les empreses. El fons ha realitzat la inversió mitjançant un préstec participatiu convertible per impulsar la internacionalització i el creixement de l’empresa, especialment al mercat nord americà.

Whisbi Technologies ha desenvolupat i patentat un nou concepte de venda online i d’atenció al client personalitzada - multimèdia i multi dispositiu -, que entre d’altres funcions, permet a l’usuari viure a distància i en temps real l’experiència de compra en un botiga física. Per a les empreses, és un servei de valor afegit  que a més, els permet incrementar significativament els ratis de conversió en vendes.

Whisbi, fundada el 2008 per Alexandre Bisbe i Jose Luís Cantero, té la seva seu central i centre de R+D a Barcelona; disposa d’una oficina comercial a Madrid i filials al Brasil i als Estats Units, on preveu créixer significativament en els propers mesos. La companyia treballa per a grans empreses del sector d’automoció, el sector financer i el sector de les telecomunicacions, entre d’altres.

A més dels socis fundadors, Whisbi compta en el seu accionariat amb Active Ventures Partners i Bertelsman Digital Media Investments, entre d’altres.

Sobre Capital Expansió

El fons Capital Expansió és un fons de capital risc, creat per l’ICF l’any 2012 que inverteix en capital o a través de productes financers de quasi capital. L’objectiu d’aquest fons és invertir en empreses amb seu a Catalunya –amb un volum de facturació superior als 4 milions d’euros– per impulsar el seu creixement, internacionalització i consolidació.

Mitjançant la figura del préstec participatiu convertible, el fons no entra en la gestió directa del negoci, a diferència de la inversió directa en el capital. A través d’aquest instrument financer, el fons aporta recursos a l’empresa, el retorn dels quals, s’adapta i té en compte l’evolució del negoci. En funció de variables del  negoci i/o bé altres operacions corporatives podria convertir-se parcial o totalment en capital.