17 de juny 2019
L’ICF ha finançat projectes d’economia verda i circular per valor de 18,3M d’euros en els darrers mesos

Durant el 2018, l’ICF ha posat en marxa noves línies de finançament d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

ICF Ecoverda

L'Institut Català de Finances (ICF) ha finançat diversos projectes d’economia verda i circular en els darrers mesos per un import de 18,3M€. Coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2019, l’entitat ha recordat que té oberta la línia de préstecs “ICF EcoVerda”, impulsada conjuntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per realitzar inversions sostenibles i socialment responsables.

A més, a través de la seva activitat en capital risc, l’ICF participa en fons que recolzen projectes de transició energètica i economia circular com, per exemple, el de Suma Capital “SC Sustainability” que inverteix en empreses que facin un us més eficient de l’energia, generin energia renovable o aprofitin els residus, entre d’altres.

El conseller delegat de l’ICF, Josep-Ramón Sanromà, ha reiterat que “el compromís de l’ICF per fomentar inversions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, que generin un impacte positiu per l’economia i la societat, és quelcom intrínsec al nostre ADN com a banca pública”. “Les nostres solucions de finançament responen als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) establerts a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides”, ha afirmat Sanromà.

En concret, amb aquesta nova línia, l’ICF busca finançar projectes que promoguin l’ús de productes i materials que es mantinguin el major temps possible dins l’economia a través de la seva reutilització, reparació, remanufactura o reciclatge, reduint així la generació de residus i l’extracció de matèries primeres. També projectes centrats en la servitització, és a dir, passar de vendre productes a proveir productes amb un servei complementari com a valor afegit. Tot i que aquests préstecs es van posar en marxa a finals de 2018, l’entitat “sempre ha  apostat per projectes sostenibles”, ha destacat Sanromà.  

Finançament de projectes sostenibles

D’entre els projectes finançats per l’ICF destaca el de l’empresa catalana Nupik (Sky Paper), dedicada a la fabricació de productes de sobretaula. Actualment, la companyia està començant a produir nous productes de plàstic d’origen vegetal biodegradables amb l’objectiu de fer més sostenibles els seus productes i també està potenciant els productes de cartró i fibra de cel·lulosa.

L’entitat també ha finançat, entre d’altres, projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques per abastir tota la necessitat elèctrica de les companyies o la creació d’una empresa de reciclatge de teixits.

 

Sobre l'ICF

L'ICF és l'entitat financera pública de Catalunya. Té com a missió principal promoure el finançament de la comunitat empresarial a Catalunya per tal de contribuir al creixement, la innovació i la sostenibilitat de l'economia catalana. L'ICF actua com a complement del sector privat oferint una àmplia gamma de solucions de finançament centrades en préstecs, garanties i inversió en capital risc. Des del 2014 és membre de l'Associació Europea de Bancs Públics (EAPB), que agrupa gran part dels bancs i les entitats financeres públiques que operen a Europa.

 

Material disponible

Vídeo sobre el cas empresarial d’èxit de l’empresa Nupik – Sky Paper: https://youtu.be/F3OzgGEJFHI

Vídeo sobre ICF Ecoverda: https://youtu.be/4CdROKVETag