29 de març 2019
L’ICF promou el coneixement de l’ecosistema emprenedor de les start-ups entre els joves

L’entitat ha organitzat, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Financers (IEF), una sessió formativa per explicar als joves quines són les característiques principals del model de negoci de les start-ups i quins són els sectors més disruptius actualment. Aquesta jornada s’emmarca dins la Global Money Week, una iniciativa que se celebra a tot el món amb l’objectiu de promoure l’educació financera als joves.

L’ICF promou el coneixement de l’ecosistema emprenedor de les start-ups entre els joves

L’ICF ha dut a terme avui una sessió destinada als joves amb l’objectiu de promoure el coneixement de l’ecosistema emprenedor de Catalunya. En el marc de la Global Money Week, i en col·laboració amb l’IEF, l’entitat financera pública ha realitzat una conferència amb més de 30 estudiants de Formació Professional per abordar un dels temes econòmics i financers amb més interès actualment: les start-ups.

L’acte, celebrat a la seu de l’entitat, l’ha obert el director de Recursos Humans de l’ICF, Assís de Riba, que ha destacat el compromís de l’entitat en la promoció de l’educació financera entre els joves. “Som conscients que en un entorn canviant en el que contínuament apareixen noves tecnologies, models de negoci, actors financers, etc. és vital que els estudiants estiguin al dia i aprofundeixen sobre aquests temes amb l’objectiu de prendre millors decisions financeres pel seu futur i la viabilitat dels seus projectes”, ha explicat de Riba.

En aquest sentit, ha recordat que “l’ICF porta més de 6 anys col·laborant amb el programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC), impulsat per l’IEF, amb l’objectiu d’aportar coneixements financers bàsics als alumnes de 4t d’ESO”.

Posteriorment, el director de Venture Capital de l’ICF, Emili Gómez, ha explicat les principals característiques del model de negoci de les start-ups i ha dibuixat quins són els principals sectors que tenen més concentració d’empreses innovadores emergents.

Durant la sessió, s’ha parlat sobre què és una start-up i què la diferencia d’una empresa tradicional, així com de les vies de finançament que usen aquest tipus de companyies en les seves primeres fases. A més, ha explicat projectes empresarials d’èxit finançats per l’ICF com Glovo, CornerJob o 21 buttons, entre d’altres. 

L’ICF impulsa el finançament d’empreses de nova creació a través de la seva participació en fons de capital risc que inverteixen en start-ups, així com per mitjà d’una línia de conversió amb privats. Des de 2012, i a través d’aquesta línia, l’entitat ha finançat més de 100 start-ups per un import de més de 15 milions d’euros.

SOBRE L’ICF

L’ICF l’entitat financera pública de Catalunya, que té com a missió principal impulsar el finançament al teixit empresarial de Catalunya per tal de contribuir al creixement, innovació i sostenibilitat de l’economia catalana. L’ICF actua com a complement del sector privat oferint un ampli ventall de solucions de finançament centrades en l’activitat de préstecs, avals i inversions en capital risc. Des de 2014, és membre de l’European Associations Public Banks (EAPB), associació que agrupa bona part dels bancs i entitats financeres públiques que operen arreu d’Europa.