Amb la posada en marxa d’aquest projecte, l’empresa de plats precuinats frescos augmentarà la seva capacitat de producció, obrirà noves línies de productes i internacionalitzarà el negoci.

Sebastià Mas va fundar Casa Mas el 1996, quan va detectar l’oportunitat de dedicar-se a l’elaboració de plats precuinats frescos després de tres anys treballant en la distribució de productes carnis. El fundador va apostar per les receptes tradicionals fetes amb ingredients de primera qualitat, i el petit negoci va començar a créixer a poc a poc amb dedicació, constància, esforç i estratègia. En l’actualitat, l’empresa compta amb 60 referències diferents, distribueix els seus productes a tot el territori espanyol, té presència a grans superfícies d’alimentació i petites botigues de barri i compta amb canal online de venda.
Davant el creixement dels darrers anys, Casa Mas ha decidit fer un pas més enllà i construir una nova planta productiva a Sallent que donarà resposta a les necessitats de desenvolupament. Aquest nou centre comptarà amb una superfície de 33.000 metres quadrats (l’actual planta productiva en té 6.000).
Gairebé la meitat de l’espai de la planta es destinarà a la cuina, que serà tecnològicament més avançada i innovadora. En aquest espai es continuarà preparant les receptes de sempre i alhora es crearan noves línies de productes, sempre mantenint l’essència de Casa Mas. A més, les noves instal·lacions permetran millorar l’estandardització de processos d’elaboració de productes, augmentant així la capacitat productiva de l’empresa.
Per finançar la construcció de la nova planta, Casa Mas ha signat un préstec sindicat amb el BBVA en el qual l'ICF ha participat a través de la línia ICF Crèdit Inversió. Sebastià Mas, propietari de Casa Mas, afirma que “l’ICF ha estat un actor important i estratègic en el finançament històric de l’empresa”.
La sostenibilitat, un element clau de la nova planta
Dins del seu pla “Un paso MAS por el planeta”, que busca aconseguir un futur sostenible i lluitar contra el canvi climàtic, Casa Mas inclou moltes propostes vinculades a la nova planta productiva. Entre altres actuacions, Casa Mas col·locarà plaques solars per cobrir el 15% de l'energia prevista a la planta en ple rendiment, instal·larà un dipòsit de recuperació del calor residual que generarà tota l'aigua calenta que s'utilitzarà per a la neteja industrial i comptarà amb una estació depuradora d'aigües residuals per reduir el consum d’aigua.
L’empresa també du a terme altres accions sostenibles relacionades amb el packaging, la digitalització dels processos i la renovació de la flota de vehicles. Cap al 2030, Casa Mas aspira a substituir la majoria dels envasos per envasos de cartó i reduir l'ús de plàstic en un 97%, i en deu anys, es vol reduir la petjada de carboni fins al 45% de les emissions de CO2.
Reptes de futur
La construcció de la nova planta de producció suposa un abans i un després en la trajectòria de Casa Mas i tindrà un paper clau per aconseguir els seus principals objectius: impulsar nous productes, obrir nous canals de comercialització i expandir-se internacionalment. Sebastià Mas, propietari de la companyia, manifesta “el nou projecte és tot un repte, però amb esforç, ganes i dedicació Casa Mas seguirà treballant de valent per fer de la companyia el referent del mercat dels plats preparats refrigerats frescos”.