L’entitat financera pública participa per cinquè any en la Global Money Week, una iniciativa que se celebra a tot el món amb l’objectiu de promoure l’educació financera entre les persones joves.

L’Institut Català de Finances (ICF), juntament amb l’Institut d’Estudis Financers (IEF), ha organitzat una sessió formativa sobre l’ecosistema emprenedor de Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer quins són els principals factors que el caracteritzen i explicar el funcionament de les start-ups que el formen. El taller s’ha celebrat en el marc de la Global Money Week, una iniciativa que té lloc a tot el món amb l’objectiu de promoure l’educació financera entre les persones joves i en la qual l’ICF participa des de fa cinc anys.
Una vintena d’estudiants del cicle formatiu d’Administració i Finances del Sagrat Cor de Sarrià han assistit a aquest taller, que ha tingut lloc a la seu de l’ICF a Barcelona. Jordi Martínez, director d'Educació Financera de l'IEF, ha presentat la sessió, donant la benvinguda als estudiants i explicant en què consisteix la Global Money Week. “Durant tota la setmana, organitzem un total de 13 activitats amb diferents professionals del sector financer sobre temes com les criptomonedes, les finances sostenibles o les start-ups”, va destacar Martínez.
El director de Venture Capital de l’ICF, Emili Gómez, ha estat l’encarregat d’impartir el taller. Durant la sessió, Gómez ha compartit amb el grup d’alumnes quins són els factors que defineixen les start-ups, com funciona una ronda de finançament, quin és el procés habitual per aixecar capital a l’hora de posar en marxa un projecte empresarial o quines són les claus de l’èxit de les companyies millor posicionades dins de l’ecosistema.
Sobre l’ICF
L'ICF és la banca pública de promoció de Catalunya i, com a tal, la seva missió principal és impulsar el creixement d’empreses i entitats. A través de préstecs i capital finança projectes rellevants i transformadors, posant especial èmfasi en la transició verda, la reindustrialització i l’habitatge social. L’entitat sovint actua com a complement de la banca comercial, oferint terminis de devolució llargs amb l’objectiu de facilitar el retorn del deute. Des del 2014 és membre de l'Associació Europea de Bancs Públics (EAPB), que agrupa gran part dels bancs i les entitats financeres públiques que operen a Europa.