23 de febrer 2023
L’ICF signa un acord amb cinc municipis del Baix Empordà per donar suport a les empreses afectades per la pedregada d’agost de 2022

L’entitat financera pública i els ajuntaments de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret acorden promoure el finançament al teixit empresarial de la zona per pal·liar els danys ocasionats. L’acord buscar cobrir necessitats de tresoreria i alhora ofereix la possibilitat de finançar inversions complementàries que promoguin millores sostenibles en les instal·lacions de les empreses.

Acord ICF i Baix Empordà

La Bisbal d’Empordà, 23 de febrer de 2023. - L’Institut Català de Finances (ICF) i els ajuntaments de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret han formalitzat avui un acord per promoure el finançament a les empreses que van patir danys ocasionats per la pedregada d’agost de 2022 a l’Empordà.

L’impacte de les pedres de fins a 10 centímetres de diàmetre va causar greus desperfectes a les teulades de naus industrials, panells solars i altres actius productius d’empreses, entitats i persones treballadores autònomes de la zona. Davant aquesta situació, l’ICF i els cinc municipis han impulsat un acord que busca cobrir les necessitats de tresoreria del teixit empresarial i ofereix també la possibilitat de finançar inversions complementàries que promoguin millores en matèria de sostenibilitat en les instal·lacions de les empreses afectades.

Els préstecs comptaran amb una bonificació del 50% de la comissió d’obertura per part de l’ICF i es farà exempció a la resta de comissions. Pel que fa al termini, serà de fins a 15 anys en el cas d’inversions i de fins a 5 anys en el cas de circulant. Les empreses que estiguin interessades a acollir-se a l’acord podran conèixer tots els detalls dels préstecs en una sessió que tindrà lloc aquesta tarda a les 15:30h a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.

La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, present durant l’acte de signatura, ha assegurat que l’ICF és una “eina cabdal” del departament, “però també del país, amb una visió de proximitat”. En aquest sentit, Mas Guix ha subratllat que l’acord signat avui “no només té la voluntat d’ajudar les empreses de la comarca a superar els danys causats per la pedregada, sinó que també és una oportunitat perquè aquestes empreses puguin introduir millores en matèria tecnològica, industrial i de sostenibilitat”.

La consellera delegada de l’ICF, Vanessa Servera, ha assenyalat que “la signatura d’aquest acord reafirma el compromís de l’ICF amb l’objectiu de fer costat a les empreses en totes les etapes del negoci, quan les coses van bé i quan es presenten problemes que posen fre als seus projectes”.

L’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès, ha destacat que “l’acord ha de servir per cobrir les necessitats de liquiditat o d’inversió de les empreses afectades per la pedregada dels nostres municipis”. “És la nostra obligació com a administració mirar que tot funcioni i ajudar fins on sigui possible”, ha afegit.

Sobre l’ICF

L'ICF és la banca de promoció pública de Catalunya i, com a tal, la seva missió principal és impulsar el creixement d’empreses i entitats. A través de préstecs i capital finança projectes rellevants i transformadors, posant especial èmfasi en la transició verda, la reindustrialització i l’habitatge social. L’entitat sovint actua com a complement de la banca comercial, oferint terminis de devolució llargs amb l’objectiu de facilitar el retorn del deute. Des del 2014 és membre de l'Associació Europea de Bancs Públics (EAPB), que agrupa gran part dels bancs i les entitats financeres públiques que operen a Europa.