19 de setembre 2023
L’ICF va destinar 174 milions d’euros per finançar 224 empreses i entitats a les comarques de Girona, entre 2020 i 2023

Prop d’una vintena d’empresaris i empresàries han participat en una trobada a Olot per compartir projectes i reptes de futur. Els empresaris han posat sobre la taula qüestions com la professionalització dels equips, el relleu generacional a dins de l’empresa familiar i l’increment del cost de l’energia.

Olot

L’Institut Català de Finances (ICF) ha celebrat avui a Olot una sessió de treball amb prop d’una vintena d’empresaris i empresàries, tant de la ciutat com de localitats properes, amb l’objectiu d’escoltar els projectes de les companyies, els reptes de futur del teixit econòmic de la zona i les necessitats de finançament de les empreses.

Durant la trobada s’ha donat a conèixer que l’ICF ha finançat, durant els darrers tres anys, 224 empreses i entitats de les comarques de Girona per un import total de 174 milions d’euros.

La trobada ha començat amb la intervenció d’obertura de Lluís Bruguera, nou Delegat de l’ICF a la vegueria de Girona, que ha posat en focus en la voluntat de l’ICF d’escoltar de primera mà els empresaris i les empresàries que tenen un paper clau en la dinamització de l’economia catalana en aquest territori i en el fet que l’ICF sigui un instrument útil i àgil per al finançament de les empreses de la Garrotxa. Bruguera també ha compartit les diferents solucions que l’ICF posa a l’abast de les empreses per impulsar el creixement, la innovació i la sostenibilitat del teixit empresarial.

D’aquesta manera, Bruguera ha explicat en detall tres productes:

  1. ICF Eurocrèdit, préstecs per a petites i mitjanes empreses que vulguin finançar inversions o necessitats de circulant per créixer, obrir nous mercats, fer nous desenvolupaments o enfortir les activitats de l’empresa;
  2. Avalis Creixement, préstec amb garantia d’Avalis de Catalunya per a les pimes catalanes en creixement que realitzin inversions i/o per a necessitats de circulant;
  3. ICF Turisme, préstecs per a la millora i modernització d'establiments hotelers (hotels, hostals o pensions), apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural amb seu operativa a Catalunya, que portin un mínim de dos anys en funcionament i amb una bonificació del cost financer (del 2% del tipus d’interès) per part de la Direcció General de Turisme del Departament d'Empresa i Treball.

Posteriorment, Francesc Roche, delegat comercial de finançament a la zona, ha moderat una taula rodona amb Joan Boix, director general de Noel Alimentària i Francesc Pagès, de Pagès Valentí.  

Durant el debat s’han tractat temes com el relleu a dins de l’empresa familiar i l’aposta empresarial per a la professionalització i també l’impacte dels canvis legislatius en el camp del tèxtil, el cost energètic i l’especialització en el reciclatge de brossa industrial tèxtil com a nova línia de negoci.