08 de juliol 2024
L’ICF i BBVA financen amb 9 milions d’euros el nou Hospital Evangèlic de Barcelona

El centre, que va obrir les seves portes el mes d’abril al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, té capacitat per atendre més de 2.700 pacients hospitalitzats a l’any i reforça la xarxa sanitària pública als districtes de Sant Martí i Ciutat Vella

L’ICF i BBVA financen amb 9 milions d’euros el nou Hospital Evangèlic de Barcelona

L’Institut Català de Finances (ICF) i BBVA han finançat, a parts iguals, la construcció del nou edifici de l’Hospital Evangèlic de Barcelona amb 9 milions d’euros. El centre sanitari, que va obrir les seves portes el passat mes d’abril al carrer Ciutat de Granada del barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, té capacitat per atendre més de 2.700 pacients anuals i compta amb 203 llits repartits en sis plantes d’hospitalització que cobreixen una superfície total de més de 10.000 m².

El nou Hospital Evangèlic de Barcelona reforçarà la xarxa pública hospitalària donant suport a l’Hospital del Mar i altres institucions assistencials com ara l’Hospital de Sant Pau per atendre, especialment, persones amb patologies cròniques complexes, necessitats de rehabilitació intensiva, control clínic continu i necessitats neurològiques i psicogeriàtriques o d’acompanyament a final de vida.

Amb el seu nou emplaçament, l’Hospital Evangèlic abandona la seva històrica seu al barri de Gràcia, on s’ubicava des de principis del segle XX, i es trasllada al cor del 22@ amb l’objectiu de cobrir assistencialment els districtes de Sant Martí i Ciutat Vella, amb històriques desigualtats en serveis sociosanitaris.

La nova seu finançada per la banca pública de promoció de la Generalitat de Catalunya i BBVA suposa una clara evolució en la capacitat assistencial de l’hospital respecte a l’emplaçament anterior, atès que duplica el nombre de persones que podrà atendre anualment, duplica la seva superfície i guanya 87 llits més

La Fundació Hospital Evangèlic és una entitat privada sense ànim de lucre amb més de 145 anys d’història a Barcelona que, des del 1976, desenvolupa la seva activitat sociosanitària concertada amb el Servei Català de la Salut.

“Complim amb la nostra tasca com a banca pública aportant els recursos necessaris per fer realitat un projecte que millorarà l’assistència sanitària que rebran milers de ciutadans i posarà un equipament innovador a l’abast dels professionals de la salut perquè puguin oferir la millor atenció possible”, ha afirmat la consellera delegada de l’ICF, Vanessa Servera. “Ho fem sumant esforços un cop més amb la banca privada i demostrant que no només som una eina al servei de les empreses, sinó també de les fundacions, associacions i entitats sense ànim de lucre que necessiten finançament a llarg termini”, ha afegit Servera.

Per la seva banda, el director regional de BBVA a Catalunya, Francisco Pla, ha afirmat que “la canalització de finançament a les empreses i la societat en general és un element cabdal per a BBVA. Tot seguint la voluntat que té l’entitat de ser un suport actiu per al creixement i desenvolupament econòmic de les empreses, pimes i particulars, així com també ser al seu costat en la transició cap a un món més verd, sostenible i inclusiu.” El director regional de BBVA també ha subratllat que el banc “té entre les seves prioritats donar suport a projectes de caire social, com mostra la gran activitat en el sector hospitalari a Catalunya, exemplificada en aquest finançament a l'Hospital Evangèlic”.

Reyes Gualda, Directora General del Grup Assistencial Evangèlic ha emfatitzat que, “des de l’inici, tant el BBVA com l’ICF van confiar en nosaltres i van donar suport al nostre projecte. Agraïm l’oportunitat de poder continuar amb la nostra missió a través d’aquest nou edifici que simbolitza una nova etapa per a la Fundació i dona compliment a un somni pel qual hem treballat durant molts anys. Valorem molt el compromís real d’aquestes entitats per finançar projectes d’alt impacte social del tercer sector amb unes bones condicions financeres”.

La inversió total del projecte suma 18 milions d’euros. La Fundació Privada Hospital Evangèlic ha venut tot el seu patrimoni al barri de Gràcia i s’ha hipotecat durant els propers 20 anys per construir aquest nou hospital en un terreny de l’Ajuntament de concessió administrativa al Poblenou. Una operació motivada per la missió que té l’Hospital Evangèlic de Barcelona de servir a la ciutat i atendre a les persones de manera integral.

Després de dos anys i mig d’obres i gràcies al suport de les entitats financeres, el nou edifici s’ha erigit un amb disseny humà, innovador i sostenible centrat en la persona les instal·lacions del qual suposen una redefinició de l’atenció sanitària Barcelona. El màxim exponent d’aquesta concepció humana de la seva arquitectura és l'anomenada Habitació Empàtica, un model d’habitació doble disruptiva que prima l’autonomia, la independència i el màxim benestar possible de les persones, i facilita la feina del personal assistencial.

Aquest disseny innovador d’habitació, a més, és fàcilment reproduïble a altres hospitals, com fa palès el fet que alguns hospitals ja han decidit implementar-ho i altres estan mostrant molt d’interès. El nou edifici també compta amb un gimnàs a cada planta, així com espais de teràpia i la recreació d’una cuina i un bany per treballar l’adaptació i rehabilitació del retorn a casa. La planta baixa queda dedicada a l’atenció ambulatòria i el soterrani alberga un auditori.

 

Si tens projectes que necessiten finançament, posa't en contacte amb nosaltres a través d'aquest formulari.