Les dades d’activitat s’han donat a conèixer durant la Trobada pel Creixement Econòmic Sostenible que ha tingut lloc a Mataró i que ha obert l’alcalde de la ciutat, David Bote Paz. La jornada ha reunit a més d’una trentena d’entitats i agents econòmics del territori.

L’Institut Català de Finances ha finançat, durant els darrers tres anys i mig, 130 empreses i entitats al Maresme per un import total de 80,8 milions d’euros. En aquest mateix termini, a Barcelona s’han finançat 2.506 clients amb un valor de 1.321 milions d’euros. L’entitat financera pública ha compartit aquestes dades en el marc de la Trobada pel Creixement Econòmic Sostenible que ha tingut lloc al aquest dijous a l’Ateneu Centre Cultural i ha reunit a més d’una trentena d’empreses, entitats i agents econòmics.
L’alcalde de Mataró, David Bote Paz, ha fet la benvinguda a la trobada i ha destacat la voluntat del consistori de treballar de manera coordinada amb l’ICF per enfortir el teixit empresarial de la ciutat i comarca.
La sessió inaugural de la trobada ha anat a càrrec de la consellera delegada de l’ICF Vanessa Servera que ha presentat les dades d’activitat de l’entitat al Maresme entre el 2020 i el 2023 i ha destacat “la necessitat de seguir impulsant el teixit econòmic i empresarial del Maresme, un territori amb una comunitat emprenedora industrial molt potent i que s’ha anat reinventant al llarg dels anys”.
“Avui, aquesta transformació -ha afirmat Servera- passa per la transformació verda i la reducció de la petjada de carboni, no només per protegir el medi ambient sinó també perquè el mercat demana als empresaris fer aquest camí cap a la sostenibilitat”. La consellera delegada de l’ICF ha afegit que la banca pública de promoció “serem al vostre costat al llarg del cicle econòmic, amb finançament per a projectes estratègics a llarg termini i també us serem útils en moments de dificultats”.
Finalment Servera ha destacat que, a més de finançar empreses, l’ICF també té una implantació important en entitats del tercer sector.
Els 80,8 milions d’euros que l’ICF ha destinat a finançar empreses i entitat del Maresme entre 2020 i 2023 es distribueixen de la manera següent: sectors del comerç, el turisme i els transports (45%), l’educació, la cultura i els esports (19%), la indústria agroalimentària i sector primari (11%), i de les indústries manufactureres (11%), construcció i obra pública (5%) i altres (9%)”.
Els casos empresarials de Coc & Delicatessen, Conservas Dani i Happy Punt
La taula rodona amb empreses que han rebut finançament de l’ICF han servit per compartir les seves experiències de creixement i innovació de la mà de la banca pública de promoció. Imma Pardos, de Coc & Delicatessen, Jaume Barbosa, de Conservas Dani i Jordi Castells de Happy Punt han mantingut una conversa amb Gaspar Sáez, delegat comercial del Maresme i Vallès Oriental, on han sortit qüestions com la sostenibilitat, l’expansió internacional, I+D i l’acompanyament proper i rellevant de l’ICF en moments clau de les empreses.
Sobre l’ICF
L'ICF és l'entitat financera pública de Catalunya. Té com a missió principal promoure el finançament del teixit empresarial a Catalunya per tal de contribuir al creixement, la innovació i la sostenibilitat de l'economia catalana. L'ICF actua com a complement del sector privat, oferint una àmplia gamma de solucions de finançament centrades en préstecs, garanties i inversió en capital risc. Des del 2014 és membre de l'Associació Europea de Bancs Públics (EAPB), que agrupa gran part dels bancs i les entitats financeres públiques que operen a Europa.